I s malým influencerem zahrajete velkou spolupráci. A možná tu nejlepší!

Plánujete spustit novou kampaň, ale nejste si jisti, jestli má cenu do ní zapojit malé influencery? Máte pocit, že dobré výsledky vám přinesou jen známá jména? Ale kdeže! Vsaďte na menší influencery, kteří mají se svým publikem úzký vztah.

Právě dobře zvolený menší influencer je totiž schopný vaši značku komunikovat té správné cílové skupině. Nevyznáte se v tom, kdo vlastně mikro influencer je? Nevadí, pojďme na to mrknout!

Menší influencer aneb přímá spojka mezi vaší značkou a zákazníkem (do 20 tisíc sledujících)

Jasně, mikro influenceři se vám možná na první pohled zdají nezajímaví - vždyť mají “jen” tisíce sledujících. Jenže opak je pravdou! Menší influencer je u svého publika považovaný za autentického a důvěryhodného, navíc s ním má publikum mnohem užší vztah, protože jim nepřijde tak cizí. Další výhodou je, že mikro influenceři mívají specifické zaměření - zajímají se o módu & krásu, knihy, bydlení, cestování nebo třeba o technologie. Když si malého influencera vyberete tak, aby váš produkt, značka nebo služba odpovídaly jeho zaměření, je to trefa do černého. A bonus na závěr? Mikro influenceři si spolupráce více váží a tím pádem k ní přistupují zodpovědněji. A když je spolupráce s vámi bude bavit, třeba pro vás udělají i něco nad její rámec! V naší Databázi influencerů najdete celou řadu ověřených menších influencerů.

Z mikro influencerů v Lafluence spolupracujeme třeba se Special Edition Life, s Klukem v zástěře nebo s Lucií Vrzalovou.

Výhody menších influencerů:

  • Mají úzký vztah se svými fanoušky
  • Bývají segmentově zaměření
  • Zaplatíte za ně méně peněz 

Střední influencer aneb vůdčí osobnost (do 100 tisíc sledujících)

Střední (někdy také nazývaný makro) influencer je na sociálních sítích doopravdy úspěšný - vždyť si zvládl vybudovat velké publikum sledujících. Může jít o někoho, kdo je zároveň mediálně známý, ale spíše je to někdo, kdo se proslavil právě na sociálních sítích. Makro influenceři bývají vůdčí osobností ve svém zaměření a díky velikosti svého publika jsou na spolupráce většinou už zvyklí. Mají velký dosah, ale zároveň ještě pořád i velkou míru zapojení. Navíc bývají mezi svými sledujícími považováni za důvěryhodné zdroje. Počítejte ovšem s tím, že jejich cena už je vyšší než u malých influencerů a že mohou být u značek poměrně vybíraví.

Z makro influencerů v Lafluence spolupracujeme třeba s Katie Tomičkovou, s Jakubem Smrekem nebo s Barborou Goreckou.

Výhody středních influencerů:

  • Bývají vůdčími osobnostmi ve svém zaměření
  • Mají velký dosah i poměrně velkou míru zapojení
  • Potenciál dlouhodobé spolupráce

Velký influencer aneb profil s obřím dosahem (nad 100 tisíc sledujících)

Takový počet fanoušků se v Česku nepodaří mít jen tak někomu. Z části to jsou ti, které známe i mimo svět internetu - třeba celebrity, herci, sportovci, moderátoři nebo modelky. Vzhledem k velikosti svého publika mají obří dosah, ale zároveň menší míru zapojení. Logicky nemají se svým publikem tak pevný vztah - vždyť při takovém počtu sledujících to je nereálné. Rádi byste je do své kampaně i tak zapojili? Chápeme. Ale připravte si větší obnos peněz, vždyť platíte za známé jméno. A v jakých případech se vám vyplatí? Influencerské celebrity jsou vhodné pro masové kampaně, kdy třeba uvádíte nový produkt na trh, nebo když potřebujete skokově zvýšit povědomí o značce. Vnímání vaší značky však může být daným influencerem velmi ovlivněno, proto se rozmyslete, se kterým mega influencerem svou značku spojíte - lidé si totiž budou toto spojení pamatovat.

Z mega influencerů v Lafluence spolupracujeme třeba s Makynou, s Patrikem Hezuckým nebo s Fallenkou.

Výhody mega influencerů:

  • Mohou to být mediálně známé tváře
  • Mají obří dosah

Přemýšlíte, kde vlastně najdete vhodné influencery, aniž byste jejich hledáním strávili desítky hodin? Ověřené talenty najdete v naší Databázi influencerů, kde si je můžete filtrovat podle počtu fanoušků, věku, pohlaví a zájmů, ale i třeba podle zájmů jejich publika nebo míry zapojení.

Máte otázky?

Naši konzultanti tu jsou, aby vám poradili.

Zeptejte se nás