Paštika, rohlíky a párky, oblíbená snídaně Leoše Mareše! Jak influenceři dokážou zpropagovat jídlo?

Gastronomické příspěvky patří na Instagramu mezi ty nejoblíbenější. A když se do nich pustí influenceři, většinou to stojí za to - lajky, sdílení i komentáře u nich přibývají jako houby po dešti. Tak se pojďme podívat, jak u influencerů prochází láska žaludkem.

👉 Leoš Mareš si na žádné hogo fogo nehraje 🍳

Čekali byste, že Leoš Mareš bude sdílet fotky avokádového chleba, vejce Benedikt a šampaňského z nějaké předražené kavárny? Chyba lávky! Nejúspěšnější český moderátor dokázal, že je Čech jako poleno - k snídani si nejraději užívá českou klasiku, tedy párky, míchaná vajíčka a rohlíky se salámem a paštikou. A to my rozhodně schvalujeme a očividně nejsme sami - klasickou českou snídani Leoše Mareše ocenilo lajkem neuvěřitelných 45 tisíc uživatelů!

👉 Když Milan Peroutka peče, nudit se nebudete! 🍫

Kreativita zpěváka a moderátora Milana Peroutky nezná na Instagramu mezí. A to ani v případě jídla! Takže když se Peroutka pustí do pečení muffinů, rádi mu odpustíme i zuby kompletně pokryté čokoládou. Hlavní totiž je, že k pečení přistupuje vtipně, svižně a originálně - i z toho důvodu příspěvek nasbíral takřka 5 tisíc lajků a 90 tisíc zhlédnutí, přičemž engagement rate v době kampaně činil krásných 4,9 %. Video vzniklo v rámci spolupráce se společností Henkel.

👉 Ve zdravém těle zdravý duch? Bez diskuze! 🍎

Albert se rozhodl rozhodl vsadit na zdravé stravování a do své kampaně Jíme zdravě zapojit influencery. Jejich výběr se povedl na jedničku, protože série příspěvků s autorkou kuchařek Simonou Málkovou a hokejistou Martinem Molnárem k zdravému stravování inspiruje a navíc influenceři dokázali do svých příspěvků dostat nadsázku a humor.

👉 Jak si užít pečení? Přece s celou rodinou 🥧

Ke gastro-výzvě #EnjoyTogether značek Somat a Pur se se svými muffiny přidala i Naty Žúreková Štefková. A protože má tahle slovenská influencerka dvě ratolesti, rozhodla se je zapojit jak do pečení, tak do focení voňavého čokoládového výsledku. Řídila se heslem “Hlavní je si to užít!”, což ocenili i její sledující - příspěvek získal přes 200 komentářů a engagement rate činil v době kampaně skvělých 6 %!

👉 Je libo koronavirový dortík? 🍰

Někteří influenceři si na zdravou stravu naopak moc nepotrpí. A jestli se tím někdo netají, je to rozhodně Grigory Makarian, který na svém účtu JdemeŽrát pravidelně sdílí fotky z fast foodů, pizzerií nebo cukráren. Mezi jeho guilty pleasures patří legendární nugetky z Mekáče, smažená křidélka z KFC, ale i cukrové bomby, což jeho fanoušci oceňují. Takže i obyčejné porcování koronavirového dortníku snadno nasbíralo přes 80 tisíc zhlédnutí, 6 tisíc lajků a desítky komentářů!

Rádi byste influencery pro svou gastro-značku využili?

Takový dortík, ovocný nápoj, ale i novou restauraci dokáží influenceři svým fanouškům přiblížit tak, že jim ukápne slina! 😉 Ověřené české i slovenské talenty najdete v naší Databázi influencerů. Filtrovat je můžete nejen podle počtu fanoušků, věku, pohlaví a zájmů, ale i podle zájmů jejich publika! Zaměřit se tím pádem můžete na influencery, jejichž publikum odpovídá cílové skupině vašich zákazníků.

Máte otázky?

Naši konzultanti tu jsou, aby vám poradili.

Zeptejte se nás