Petr Čech stále nedosažitelný, Tomáš Zástěra českým skokanem čtvrtletí.

Kdo je na českém a slovenském Instagramu nejvlivnější? Které tváře se staly skokany prvního kvartálu letošního roku? Přinášíme vám naše pravidelné čtvrtletní žebříčky nejsledovanějších influencerů!

Na prvním místě Databáze influencerů se i v uplynulém kvartálu s pořádným náskokem držel Petr Čech. Ten má se svými 2,2 miliony sledujícími o 900 tisíc více fanoušků než CrossFit sportovec Tomáš Chlup. Pětici nejvlivnějších českých influencerů na Instagramu dále tvoří moderátor Leoš Mareš (1,1 milionu sledujících), influencer Jirka Král (922 tisíc sledujících) a bývalý politik Dominik Feri (865 tisíc sledujících). 

Pořadí se oproti závěru loňského roku trochu promíchalo, za což může neustále se zmenšující publikum kontroverzního politka Dominika Feriho, který je nyní až na posledním místě první pětice, takže můžeme předpokládat, že mu sledující budou i nadále ubývat. Koneckonců svědčí o tom fakt, že v lednu měl ještě přes 900 tisíc fanoušků, na konci března 865 tisíc a nyní, první týden dubna, už jen 862 tisíc sledujících. To je pořádný sešup!

Pořadím českých influencerek prozměnu zahýbala modelka Aneta Mlčáková, která na konci roku byla na čtvrtém místě, zatímco nyní se se svými 961 tisíci sledujícími posunula na místo druhé - a to rovnou za kreslířku Silvii Mahdal. Ta se pyšní neuvěřitelným 1,5 milionem sledujících, kteří ovšem z velké většiny pocházejí ze zahraničí. Dalšími nejsledovanějšími českými influencerkami na Instagramu jsou modelka Karolína Kurková (926 tisíc sledujících), herečka Anna Šulcová (898 tisíc sledujících) a zpěvačka Monika Bagárová (886 tisíc sledujících). 

Milionovou hranici na Slovensku nově prolomil Daniel Štrauch

A jak jsou na tom slovenské instagramové hvězdy? Jediným, komu se ze Slováků podařilo prolomit hranici 2 milionů sledujících, je stále pouze modelka Lucia Javorečková. Naopak Lucii Hruškové neboli influencerce LucyPug, která je na čtvrtém místě, publikum lehce kleslo, nyní má o 2 tisíce sledujících méně než na konci roku 2021.

Milionovou metu sledujících prolomil v prvním čtvrtletí letošního roku slovenský influencer Daniel Štrauch, který za to pravděpodobně vděčí své účasti v česko-slovenské verzi reality show Survivor. Na páté místo se dostal paralympijský cyklista Jozef Metelka, který tak přeskočil rappera Rytmuse!

Díky soutěži Survivor se zrodili noví influenceři

I dalším účastníkům reality show Survivor publikum razantně stouplo - největším skokanem je z účinkujících jednoznačně Tomáš Zástěra, který měl v prosinci jen 10 tisíc sledujících, zatímco na konci března ho sledovalo už 146 tisíc sledujících! Vděčí za to své kolegyni Zorce Hejdové, která se o jeho profil v době soutěže starala tak dobře, že si ho uživatelé zamilovali. Tomáš je od svého návratu na Instagramu aktivní. 

Razantně stoupl počet sledujících i další účastnici Survivora Chili Ta Thuy, která se už dříve proslavila účastní v jiné soutěži, a to kuchařské reality show MasterChef. Za poslední měsíc ji publikum stouplo dokonce o více než 20 %

Největším skokanům kvartálu ovšem vévodí slovenská uživatelka Izzy Dizzy, které publikum za poslední 3 měsíce stouplo o 80 tisíc uživatelů, tedy o 1400 %. Za nárůstem sledujících stojí její informování o situaci na Ukrajině. 

Získejte přístup ke statistikám všech influencerů

Zajímají vás influencerské statistiky? V naší Databázi influencerů můžete prozkoumat statistiky více než 10 tisíc českých a slovenských influencerů! Podívat se můžete na počet sledujících a jejich vývoj, důvěryhodnost sledujících, dosažitelnost publika, průměrný počet lajků a komentářů, míru zapojení publika a také kvalitu míry zapojení, dosah, imprese, počet zhlédnutí, věk, pohlaví a původ publika a samozřejmě také na zájmy publika či influencera.

Máte otázky?

Naši konzultanti tu jsou, aby vám poradili.

Zeptejte se nás