Collab Tag is the new black!

V Lafluence denně řešíme kampaně našich klientů a hodně se z nich učíme. Podívejte se, jak jsme v kampani pro Bepanthen využili collab tag a co to udělalo s čísly!

V Lafluence denně řešíme desítky kampaní našich klientů. Z kreativních výstupů, čísel a odvedené práce máme velikou radost! Abychom mohli přiblížit naše fungování, nebo vůbec to, co od nás může být očekáváno, rozhodli jsme se zkušenosti z kampaní začít sdílet!

První, se kterou chceme zmínit, je kampaň pro Bepanthen. Jde o dvě kampaně, které se na jaře roku 2022 realizovaly téměř současně. Šlo o produkty Bepanthen Baby a Bepanthen Tattoo. Oba produkty mají výrazně odlišnou cílovku a tak se způsob komunikace i výběr influencerů značně lišil. 

O jaké kampaně šlo?

Kampaň produktu Bepanthen Baby se nesla pod hashtagem #mamybezfiltru. Měla za cíl poukázat běžnou realitu mateřství a zlomit stereotyp perfektních fotek na sociálních sítích. Jako ideální influencerky jsme tedy vybrali mámy, které mají malé batolata, produkt aktivně používají a nebojí se ukázat jejich realitu bez filtru. 

Pro Bepanthen Tattoo to naopak byly mladé tattoo artistky, nebo bohatě potetovaní influenceři. Ve výstupech influencerů byly zachyceny čerstvě vytetované kérky a osvěta o správném hojení a regeneraci. 

Co ale měly obě kampaně společné, bylo využití collab tagu, neboli označení spolupracovníka. Collab tag zajistil zobrazení příspěvku jak na profilu influencera, tak na profilu @bepanthenczsk, kde zasáhl i svou základnu fanoušků.

Najít influencery nám pomohla naše databáze!



Výsledky kampaní nás mile potěšily!

Čísla u příspěvků byly díky kvalitně zpracovaným příspěvkům a collab tagu i 5x vyšší, než bylo průměrné zhlédnutí!


Konkrétně u Martiny Pártlové, která má u reels příspěvků průměrný počet zhlédnutí odhadem kolem 435 tis., se výstup s Bepanthenem dostal na 2x tak vyšší čísla. 

Nebo u Mámy s plány jsme se oproti průměrným 13 tis. zhlédnutí na reels díky collab tagu dostali na trojnásobek 40 tis. zhlédnutí

Můžete si říct, že to bude určitě skvělým organickým dosahem reels formátu. Ale my to vyzkoušeli i u statických postů v kampani pro Bepanthen Tattoo. A fungovalo to podobně efektivně! :) U některých influencerek jsme dosáhli i 5 násobného dosahu oproti průměru. 

Máte otázky?

Naši konzultanti tu jsou, aby vám poradili.

Zeptejte se nás